Trångfors Kabelvision

Regionala kanaler

Under en tid har TV4 Norrbotten saknats i utbudet. Detta har berott på en mast som blev skadad med följd att själva antennen blev felriktad. Då det har blåst en del har vi inte haft möjlighet att ordna det hela tills nu.

Då vi ändå hade hyrt en sky-lift (antennen satt på 16m höjd) så beslöt vi oss för att prova lite alternativa höjder på antennen. Efter en del testande hittade vi en plats vilket gav en signal styrka som var 200% bättre (6db) än tidigare placering och denna plats möjliggjorde bättre förutsättningar till stagning.

Vi tror nu att antennen kommer att tåla höga vindar bättre än tidigare men helt säker kan vi inte vara innan det blåser upp ordentligt så framtiden får utvisa detta. På prov har jag lagt ut SVT1 HD Norrbotten och SVT2 HD Norrbotten på kanalplats 111 och 112 (ny kanal sökning kan krävas). Dessa kanaler tas ner via Älvsby sändaren och vår åtgärdade antenn.

Om antennen fungerar stabilt, även när det blåser ordentligt, är det vår ambition att byta ut de ”Stockholms kanaler” som vi nu kör på kanalplats 1,2 och 4 mot regionala motsvarigheter. Jag kommer dock inte att byta plats på några kanaler innan vi upplever att antennens stabilitet är tillfredsställande.